13 Ekim 2013 Pazar
Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır
merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim tavuk suyu ile yapacağız tarifimizi çok lezzetli olacagına emin olabilirsiniz malzeme listesini sizlere sunuyorum şimdi hadi başlayalım 4 su bardağı et suyu 3 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bunlar malzemeler sırada tabiki nasıl yapacagımız var her zahmetın sonunda bır mujafat olacagı gıbı bu zahmetten sonrada pilav olacak buyrun Öncelikle ayıkladığımız pirinci ılık suda ıslatıp 20-25 dakika kadar bekletiyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz.4 su bardağı et suyumuzu kaynatıyoruz.Tereyağını bir tencereye koyun ve eridikten sonra pirinçleri ilave edin. 10 dakika kadar pirinçleri kırmadan kavurun. Kavurduğunuz pirinçlere sıcak et suyunu ilave edin ve tuz katın, kaynamaya bırakın.Kaynama noktasında kalacak şekilde pilavın altını kısın ve 15-20 dakika hafif ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakın.Sıcak servis edin.